Hoek van Holland in Oorlogstijd

Deze website is uitgebreid met website die geheel in het teken staat van de Tweede Wereldoorlog in Hoek van Holland: ‘Hoek van Holland in Oorlogstijd’ .

Er is in Hoek van Holland ontzettend veel gebeurd in de oorlog, niet alleen in die vijf jaren, maar ook in de jaren eromheen.

Er is in het dorp enorm veel gebeurd in en rondom die vijf jaren, veel meer dan alleen de aanleg van Atlantikwall en de daaruit voortvloeiende evacuaties en sloop. Een greep: opvang van Joodse vluchtelingen, de Joodse inwoners die vermoord zijn in Auschwitz, mensen die vanuit hier naar Engeland probeerden te ontkomen, vliegtuigen die neergeschoten werden en V2’s die vanaf de kade op Engeland afgevuurd werden. Na de oorlog kwam er het Transitcamp en de Troposcatter in het Vinetaduin… al deze onderwerpen en veel meer komen aan bod of zullen nog aan bod komen op de nieuwe site.
Soms zelfs verteld door mensen die getuigen waren en zijn geïnterviewd door de auteurs.

De site komt voort uit een blog over de oorlog in de Hoek die de secretaris van het Genootschap, Mir Visser, in 2013 begon. In samenwerking met twee andere leden van het Genootschap, Peter de Krom en Dirk Ruis, is de blog omgevormd tot een volwaardige website over de oorlog in Hoek van Holland.
Peter heeft de blog omgezet in een website met diverse thema’s en een aanklikbare kaart. Naast foto’s uit zijn eigen omvangrijke collectie foto’s van Duitse militairen die hier gelegerd waren, wordt ook gebruik gemaakt van foto’s uit diverse binnen- en buitenlandse archieven.
Dirk Ruis houdt zich al meer dan 30 jaar bezig met de diverse aspecten van de Hoekse militaire geschiedenis en heeft vele artikelen hierover geschreven. Ook deze komen op de nieuwe website te staan. Er zullen ook andere auteurs meewerken die iets over deze periode uit de geschiedenis van ons dorp weten. De website zal regelmatig worden aangevuld met nieuwe artikelen, welke worden aangekondigd om de gekoppelde sociale media onder @hvhwo2 en #hvhwo2
Veel verhalen zullen ook op de algemene site van het Genootschap te vinden zijn.

Het adres van de nieuwe website is https://historischhoekvanholland.nl/wo2/

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com