De oostzijde van de Amerikasteiger na de aanvaring door de ‘Innoko’. Het gedeelte met de zwaarste beschadigingen is niet gerepareerd maar gesloopt.

foto Historisch Genootschap Hoek van Holland – collectie H. van der Lugt

Amerikasteiger aangevaren


Op zaterdag 3 december 1927 is het uitgaande Amerikaanse stoomschip ‘Innoko’ tegen de oostzijde van de Amerikasteiger, de latere Fruitsteiger, gevaren. De ‘Innoko’ was een schip van de United States Shipping Board. Het schip heeft daarna enige tijd voor anker gelegen, maar toen bleek dat het geen schade had, kon het de reis naar New York voortzetten.

De steiger was echter over een lengte van 30 meter zwaar beschadigd, waarbij de schade werd geschat op 30.000 gulden.

De steiger was door de Spoorwegen aan de Holland Amerika Lijn verhuurd maar deze gebruikte de steiger toen niet meer. Daarom is het gedeelte met de zwaarste beschadigingen nooit gerepareerd maar gesloopt. De loods kreeg een nieuwe zijwand en hierna waren de steiger en de loods ± 9 meter korter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com