Enkele Hoekse klanken deel 4: Jennifer 1 en 2


Jennifer werd geformeerd na het uiteenvallen van de band Blue Signal

1974 – 1977

De band Jennifer (1)  werd in 1974 geformeerd met o.a.

Zang /Bas                  Henny de Krom       (HvH)
sologitaar/zang        Mario van Etten       (HvH)
Keyboards                 Hans van Leeuwen  (Vld)
Drums                        Kees van der Eyk     (Nldw)
Lichttechnicus          Paul Verheul             (HvH)
Geluidstechnicus     Hans van der Eyk     (Nldw)

Jennifer (1) 1977 buiten bij RVS barakken , vlnr, Frank Dam, Kees vd Eyk, voorgrond Henny de Krom, Achter Mario van Etten, Technicus Paul Verheul, Hans van Leeuwen

De band maakte nog steeds gebruik van de repetitieruimte in de Barak aan de rondgang.

Ook deze formatie trad regelmatig op o.a. in de Toverbal  in Maassluis, De Jeugdhaven in Maassluis, jeugdcentrum Spees in Hoek van Holland, ’T Vrondel in Vlaardingen en zalen in het Westland.
In 1976 kwam de Hoekenees Frank Dam erbij als leadzanger en Henny de Krom werd vervangen door Ab Valk uit Naaldwijk die uit de Naaldwijkse formatie Argyll was gestapt.

Deze band stopte eind 1977.

1978 – 1983

Direct daarna werd formatie Jennifer(2) geformeerd met de leden:

Zang                Chris Jansen                    (HvH)
Sologitaar        Mario van Etten               (HvH)
Basgitaar         Ton de Vos                       (HvH)
Keyboards       Hans van Leeuwen          (Vld )
Drums              Hans Verhoeckx               (HvH)
Management   Tom Muller                        (HvH)
Licht                 Paul Verheul                      (HvH)

Ook deze band maakte gebruik van de repetitieruimte in de barak aan de Rondgang.
De muziekstijl was Hard Rock met nummers van Deep Purple en Rainbow en zelfgeschreven nummers beïnvloed door deze twee bands.

Jennifer (2), optreden in Ned 3 Kwintsheul 1980. Vlnr. Hans van Leeuwen, Ton de Vos, Chris Jansen, Hans Verhoeckx, Mario van Etten (Foto J van Etten)
Jennifer (2), optreden in Ned 3 Kwintsheul 1980. Vlnr. Hans van Leeuwen, Ton de Vos, Chris Jansen, Hans Verhoeckx, Mario van Etten (Foto J van Etten)

Deze band ging voortvarend aan de slag en was vooral succesvol in het Westland, sloot zich aan bij de Westlandse Organisatie Popmuzikanten (later de WAP genoemd), en heeft vele optredens gehad door heel Nederland.
Zo hebben ze in het voorprogramma gespeeld van Raymond van het Groenewoud, opgetreden op Waterpop (1979), studio opnames gemaakt voor de Westlandse Wap LP, promotie cassettes opgenomen en regelmatig optredens gedaan in het Westland o.a. in Naaldwijk in De Wip, De Binnenhof, ’t Tendum en het pleincentrum.

Het transport van apparatuur geschiedde met een gele Mercedes bus in het bezit van de manager. Op de zijkanten van de bus stond de bandnaam.
De repetitieruimtes in de barak moesten na ongeveer tien jaar (1982), op last van de gemeente, binnen een week worden ontruimd om plaats te maken voor de scouting.
Dit werd door de bands aangevochten omdat er geen nieuwe oefenlocatie voor hen meer te vinden was waar men met meerdere bands tegelijk gebruik van kon maken.

Onder druk van de diverse bands op een vergadering in de deelgemeentesecretarie, kwam de  deelgemeente (na verschillende door de bands verworpen locaties) met het idee om de bunker bij het station Strand, waar voorheen de drankvoorraad van v.d. Hoeven stond opgeslagen ten behoeve van de bevoorrading voor de strandexploitanten, en die al geruime tijd leeg stond, beschikbaar te stellen als nieuwe repetitieruimte.
De bunker is door de gemeente geschikt gemaakt voor het gebruik van meerdere bands en is in de loop van de tijd verder opgeknapt.
Ook is er toen een stichting Muziekbunker opgericht door de muzikanten die van deze locatie gebruik maakten.
Deze locatie wordt heden ten dage nog steeds door diverse bands gebruikt om te repeteren.

De band Jennifer  stopte in 1983 maar heeft daarna nog wel gespeeld op de Hoekstars editie 2004 in wijkgebouw de Hoekstee, en in 2006 opgetreden op het Westland Nederbeat georganiseerd door museum Rock-Art en het Teejater, en gehouden in ’t Teejater in Naaldwijk, waar de zang werd waargenomen door Peter Tebbens/ Martin Korfmaker (2004),  en Martin Korfmaker (2006).

Diverse bandleden van toen zijn tot op heden nog steeds actief in de muziek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com