Enkele Hoekse klanken deel 3: Blue Signal


Blue Signal kwam voort uit de band Electric Colour/Colour

Wederom vanwege geluidsoverlast, (de schiettent werd bijna dagelijks in de avond en in het weekend door repeterende en optredende bands gebruikt), en daarbij de politie die regelmatig langskwam na klachten van de overburen vanwege het harde volume, werd er begin 1973 een nieuwe oefenlocatie gezocht en gevonden. Deze keer kon er worden gerepeteerd aan de Rondgang, op het voormalige RVS terrein in Hoek van Holland waar nu vogelopvang de Houtsnip zit.

Optreden van Blue Signal bij de barakken van de RVS, 1973
Optreden van Blue Signal bij de barakken van de RVS, 1973

Dit in een barak met meerdere kleine ruimtes, die alleen in juli en augustus als slaapvertrek werd gebruikt door de begeleiders van de Rotterdamse bleekneusjes, maar begin september kon er weer in een ruimte worden gerepeteerd door de band.

Later gingen er meer bandjes in de andere ruimtes repeteren,  o.a. de hoekse bands Empire en Not Fragile.

Ook is er buiten op het veldje in 1972 en 1973 bij deze barakken een paar keer door hoekse bands opgetreden o.a. Ouroubourou (later Calyx) en  Colour, en in 1974 Blue Signal, Calyx en Group Pi ( π ).

Uit De Vuurtoren, 1973, muziekfestival op het RVS terrein

Blue Signal deed in 1973 en begin 1974 een aantal keer mee aan talentenjachten, o.a. in het nog maar net geopende Teejater in Naaldwijk en in partycentum Reinvoorde in Rijswijk. De band viel ook in de prijzen.

Een zgn. ” Bandscout” zag het wel zitten met Blue Signal en stelde voor de band verder op weg te helpen. Helaas had niet de gehele band hier zin in en na interne onenigheid over dit aanbod viel Blue Signal uiteen.

Het transport van bandleden en apparatuur werd in deze periode gedaan met een volkswagenbus die werd gehuurd bij autorijschool FEBRA in Hoek van Holland.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com