Enkele Hoekse klanken deel 1: The Free Men


In 1968 besloten vijf nog jonge Hoekse jongens om een band te beginnen. Ze kenden elkaar nog van de lagere school, en in een beatband spelen gaf je een kans om op te treden voor publiek, en als leuke bijkomstigheid op te vallen bij de meisjes.
Joop Hut had een acoustische gitaar, Hans Verhoeckx een drumstel, Ton de Vos ging sparen voor een orgel, Mario van Etten had een oude electrische gitaar en Hans Buijing had een tamboerijn en ging de zang doen.
De beatband kreeg als naam The Free Men, en de bezetting was als volgt:

Zang          Hans Buijing          15 jaar ( HvH)

Slaggitaar  Joop Hut                 15 jaar ( HvH)

Sologitaar  Mario van Etten     15 jaar ( HvH)

Orgel         Ton de Vos             14 jaar ( HvH)

Drums        Hans Verhoeckx    13 jaar  (HvH)

Het repertoire bestond uit de hits van die tijd o.a. The Beatles, Bee Gees, Eric Burden, Status Quo, BookerT en zelf geschreven nummers.

Bandbiografie

1968 – 1974

Er werd vanaf januari 1968 tijdelijk gerepeteerd in de kelder van slijterij/wijnhandel Verhoeckx, gevestigd in de Prins Hendrikstraat 217/a.

Repeteren in de kelder van slijterij/wijnhandel Verhoeckx. Vlnr Joop Hut, Hans Buijing, Ton de Vos, Hans Verhoeckx en Mario van Etten. <em>(Foto mevr. Verhoeckx)</em>

De hoogte van de kelderruimte was nogal laag en vormde al snel een gevoelig probleem voor de twee langste muzikanten.
Ongeveer vanaf januari 1969 tot april 1969 kon er tijdelijk gerepeteerd worden in restaurant v.d. Giessen, aan het eindstation Strand. Maar daarna, bij het begin van het strandseizoen moesten ze weer enkele maanden terug naar de kelder.

Deze samenstelling van de Free Men bestond ruim een jaar.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com