Het restant van de vrachtwagen wordt door een stoomlocomotief weg getrokken. De toeschouwers rechts staan op het perron van de toenmalige treinhalte Nieuwlandsche Polder. Op de achtergrond het oude baanwachtershuis dat bij het vorige ongeluk mogelijk het uitzicht belemmerde.

(foto, mevr. W. Kraaijeveld-Christiaanse)

Dodelijk ongeval op overweg (2)


Een jaar na het dodelijke ongeval van 31 oktober 1935 was het weer raak op dezelfde overweg.

Op donderdag 5 november 1936 werd  een vrachtwagen, die toen van het koelhuis kwam, aangereden door een elektrische trein uit Hoek van Holland.

De gevolgen waren verschrikkelijk. In volle vaart ramde de trein de vrachtwagen net achter de cabine en sleurde deze nog 15 meter mee voordat het geheel tot stilstand kwam.

De 40-jarige chauffeur werd op slag gedood. De tweede inzittende, een 32-jarige expeditieknecht, liep slechts lichte verwondingen op.

Kort na het ongeluk waren de politie en de huisartsen Knip en Teer aanwezig. Zij konden van de chauffeur alleen nog de dood vaststellen en verleenden eerste hulp aan de expeditieknecht.

Mogelijk heeft de chauffeur de trein niet zien aankomen of heeft hij gedacht nog net voor de trein te kunnen passeren.

In tegenstelling tot een jaar eerder, toen zowel de vrachtwagen als de trein uit de andere richting kwamen, was het uitzicht op de rails nu goed.

De chauffeur kwam regelmatig bij het koelhuis en was dus van de situatie op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com