De restanten van de vrachtwagen na de aanrijding met de trein. Naast het transformatorhuis, geheel rechts, ligt nu de ingang van de Stena Line vracht terminal.

Foto: mevr. W. Kraaijeveld-Christiaanse

Dodelijk ongeval op overweg (1)


Op donderdag 31 oktober 1935 vond er op de onbewaakte overweg aan de Slachthuisweg in Hoek van Holland een dodelijk ongeval plaats.

Ook in die tijd werd de overweg druk gebruikt, maar toen door vrachtwagens die uit alle delen van het land naar het koelhuis ‘Vianda’ kwamen.
Een vrachtwagen die onderweg was naar het koelhuis werd aangereden door de elektrische trein die onderweg was naar Hoek van Holland. Beide inzittenden werden levensgevaarlijk gewond en naar het ziekenhuis in Rotterdam overgebracht. De 18-jarige chauffeur is daar aan zijn verwondingen overleden.

Mogelijk heeft de chauffeur de trein niet zien aankomen doordat het oude baanwachtershuis – de overweg was vroeger bewaakt – het uitzicht belemmerde.

3 thoughts on “Dodelijk ongeval op overweg (1)

  1. Wat een leuk artikel. Ik heb in het linker huis gewoond en altijd te horen gekregen dat er meer huizen hebben gestaan, maar dat die in de oorlog zijn afgebroken. Dat klopt dus niet. Weet iemand wanneer die andere huizen zijn gesloopt en waarom juist deze twee zijn blijven staan?

  2. Het klopt, er hebben daar meer huizen gestaan, maar die stonden meer naar rechts, dus buiten de rand van de foto. Henk van der Lugt

  3. Op 15 oktober 1948 ben ik aan de Slachthuis 4-2 geboren. De kleine huizen en villa ‘Vianda’ (volgens foto’s) zijn waarschijnlijk in 1950/1951 gesloopt want wij verhuisden toen naar de nieuwbouw in de Huydercoperstraat in het dorp.
    Op het terrein heeft ook ooit een vleesfabriek gestaan. Volgens een krantenartikel over kampen hebben na de oorlog daar Rotterdamse NSB’ers gezeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More Stories From Transport

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com