Het sportcomplex aan de Rondgang gezien vanaf het Roomse Duin. Op de twee voetbalvelden vooraan bevinden zich nu de Tennisvelden en de Scouting. Achter het houten gebouwtje lagen toen de schooltuinen. Rechts de Harwichweg en omdat het ‘Plan Noord’ nog niet is aangelegd kan je in de verte het August Reitsmahuis zien staan.

(ansichtkaart)

Nieuwe sportvelden aan de Rondgang


In 1955 werd het sportcomplex aan de Rondgang in gebruik genomen.

Het bestond toen uit drie (gravel) tennisbanen, die in de winter als ijsbanen dienst konden doen en twee voetbalvelden voor de Hoekse Boys.

Verder waren er barakken voor de KNVB-kampen en een gedeelte van het complex was ingericht voor de schooltuinen. De KNVB-barakken werden ’s winters gebruikt voor de opslag van de strandtenten, die voordat het strand in 1971 werd opgespoten, in het najaar werden afgebroken en in het voorjaar weer werden opgebouwd.

Tegelijk met het sportcomplex werd de Harwichweg gedeeltelijk aangelegd en toen deze een paar jaar later helemaal af was verloor de ’s-Gravenzandseweg zijn functie van toevoerweg, tot grote vreugde van de bewoners, want er reed daarna veel minder verkeer overheen.

Het sportcomplex is inmiddels opnieuw ingericht en het enige wat er van het oorspronkelijke complex nog over is, is de voormalige KNVB-barak waarin nu (2015) Vogelasiel de Houtsnip is gevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com