Go to ...

Historisch Hoek van Holland

Een digitale tijdlijn van het Historisch Genootschap Hoek van Holland

RSS Feed

Foto: Stichting Fort aan den Hoek van Holland

Oorlogsgevaar


Nadat het Pantserfort te Hoek van Holland 11 jaar leeg had gestaan kreeg het op 29 maart 1938 weer een militaire bezetting. Wegens dreigend oorlogsgevaar betrok de 4e Schoolcompagnie van het Regiment Kustartillerie, afkomstig uit het opleidingsdepot te Vlissingen opnieuw het fort. De compagnie stond onder commando van 1e luitenant W. van Dort, tevens fortcommandant. Hiermee was Hoek van Holland weer garnizoensplaats.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meer verhalen over Defensie

About HGHvH

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com